人物简介:
         阿尔伯特·爱因斯坦(Albert Einstein,1879年3月14日—1955年4月18日),出生于德国符腾堡王国乌尔姆市,毕业于  苏黎世联邦理工学院,犹太裔物理学家。
        爱因斯坦于1879年出生于德国乌尔姆市的一个犹太人家庭(父母均为犹太人),1900年毕业于苏黎世联邦理工学院,入瑞士国籍。1905年,获苏黎世大学哲学博士学位,爱因斯坦提出光子假设,成功解释了光电效应,因此获得1921年诺贝尔物理奖,1905年创立狭义相对论。1915年创立广义相对论。1955年4月18日去世,享年76岁。
        爱因斯坦为核能开发奠定了理论基础,开创了现代科学技术新纪元,被公认为是继伽利略、牛顿以来最伟大的物理学家。1999年12月26日,爱因斯坦被美国《时代周刊》评选为“世纪伟人”。


  爱因斯坦关于宇宙飞速扩展的理论已经得到了英国科学家的证实,他那“不可思议的准确”令人赞叹。让我们一起看看这位人类历史上最伟大的科学家给我们留下的十大经典名言吧。

  Albert Einstein's theory about how fast the universe isexpanding has been proved correct by British scientists who praisedhis "incredible accuracy". He was known for words and phrases andhere are 10 of his best quotes。

  According to Einstein nothing should be able totravel faster than light, and evidence that neutrinos were capableof doing so would have a fundamental impact on our understanding ofthe universe and of time

  1. A person who never made a mistake nevertried anything new。

  一个从不犯错误的人,一定从来没有尝试过任何新鲜事物。

  2. Intellectuals solve problems; geniuses prevent them。

  智者解决问题,天才预防问题。

  3. Science is a wonderful thing if one does not have to earnone's living at it。

  科学是个美妙的东西——如果无须靠它维生的话。

  4. The hardest thing in the world to understand is the incometax。

  世界上最让人难以理解的东西就是个人所得税。

  5. I am convinced that He (God) does not play dice。

  我确信上帝不玩赌博游戏。

  6. Reality is merely an illusion, albeit a very persistentone。

  现实不过是幻象,尽管这幻象挥之不去。

  7. I never think of the future. It comes soon enough。

  我从不去想未来。因为它来得已经够快的了。

  8. The only thing that interferes with my learning is myeducation。

  妨碍我学习的唯一障碍就是我的教育。

  9. Two things are infinite: the universe and human stupidity;and I'm not sure about the universe。

  宇宙中唯有两件事物是无限的:宇宙的大小与人的愚蠢。我不能确定的是宇宙的大小。

  10. I know not with what weapons World War III will be fought,but World War IV will be fought with sticks and stones。

  我不知道第三次世界大战会用哪些武器,但第四次世界大战中人们肯定用的是木棍和石块。


分享到: